Montag, 12. September 2016

Atentos a tormentas d mañana. Máx. riesgo entre 19'00h-23'00h. Podrán ir acompañadas fuertes rachas viento y granizo

 

14m14 minutes ago
Atentos a tormentas d mañana. Máx. riesgo entre 19'00h-23'00h. Podrán ir acompañadas fuertes rachas viento y granizo

Evacuada una dona després de caure prop de la cala Calella de l'Estartit

Evacuada una dona després de caure prop de la cala Calella de l'Estartit

Presentava un cop al cap i una possible fractura de colze
Una dona de 57 anys de nacionalitat alemanya ha patit una caiguda aquest dilluns al migdia al camí de ronda de l’Estartit, prop de la cala Calella, al terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han rebut l’avís a dos quarts d’una del migdia.

La dona presentava un cop al cap i ha mostrat símptomes d’estar marejada, a més de patir una possible fractura de colze. El Grup de Recolzament d’Actuacions Espacials ha evacuat en helicòpter la ferida fins a l’Hospital Josep Trueta de Girona.

Fins al lloc, també hi havia un grup de submarinistes dels Bombers que estaven fent unes pràctiques i han immobilitzat la dona, que també ha estat atesa per un metge del SEM.
http://www.aragirona.cat/noticia/2016/09/12/evacuada-una-dona-despres-de-caure-prop-de-la-cala-calella-de-lestartit

L'agost tanca en positiu a l'Aeroport de Girona, amb un 1,1% més de viatgers que fa un any



L'agost tanca en positiu a l'Aeroport de Girona, amb un 1,1% més de viatgers que fa un any

En l'acumulat dels vuit mesos del 2016, hi ha una pèrdua de passatgers del 3,7%
Un dels avions de Ryanair té a l'Aeroport de Girona (arxiu) © ACN

ACN - Vilobí d'Onyar doble fletxa La Selva doble fletxa Dilluns, 12.9.2016. 12:54 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional

L'Aeroport de Girona ha transportat aquest mes d'agost 257.892 persones, el que suposa un 1,1% més que l'any anterior. Malgrat que és una xifra positiva, si es compara amb l'agost del 2015 l'augment no és significatiu, ja que l'agost passat es va registrar una caiguda del 25% en el nombre de passatgers respecte el 2014. Pel que fa a les operacions, n'hi ha hagut un total de 2.412 (un 6,8% més de fa un any) i s'han transportat 4.149 quilos de mercaderies (-60,2%).

Durant el mes d'agost, la companyia que ha transportat més viatgers ha estat Ryanair. Pràcticament set de cada deu passatgers que han passat per les instal·lacions han volat amb la companyia irlandesa (177.524 dels 257.892 passatgers totals). Una dada, però, que és menor que durant la temporada d'hivern quan Ryanair ha operar pràcticament en solitari (a excepció d'alguns vols xàrter).

Per darrera de Ryanair, destaca que Transavia ha transportat 28.625 persones. Pel que fa als destins predilectes del viatgers, al capdamunt hi ha Amsterdam amb 23.506 viatgers, seguit de Pisa amb 14.013 o Weeze amb 13.950.

Un 2016 amb menys passatgers

Al juliol també es van registrar xifres en positiu a Vilobí d'Onyar. Concretament, van passar per l'aeroport 258.764 passatgers, un 2,1% més que l'any anterior. No obstant això, les xifres negatives tornen a aflorar si es calcula l'acumulat de l'any. De gener a agost, han passat per l'aeroport un total de 1.214.096 persones, un 3,7% menys que fa un any.









Girona vol impulsar el sector de la bicicleta i presenta un projecte per aconseguir fons europeus


girocleta, devesa Urbanisme doble fletxa

Girona vol impulsar el sector de la bicicleta i presenta un projecte per aconseguir fons europeus

Entre les accions principals destaca un pla pilot per millorar la seguretat dels ciclistes a les rotondes
Girona vol situar el món de la bicicleta com un dels sectors punters de l'economia de la ciutat. Per això, ha presentat un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) per aconseguir finançament europeu.

El projecte és a quatre anys vista i té un pressupost d'1,9 MEUR (el 50% aportat per la UE). L'objectiu principal és millorar la competitivitat de les empreses gironines vinculades a la bicicleta i posar-les en contacte entre elles.

Per coordinar el projecte, es vol establir una seu física a l'hotel Inform, situat a la Copa, que s'haurà de rehabilitar. També es preveu fer un pla pilot per millorar la seguretat dels ciclistes a les rotondes, que començarà a la rotonda plaça de Salt (on hi ha el Wala). Aquest és el segon pla d'aquestes característiques que es presenta des de l'ajuntament, ja que al juliol en va presentar un altre dedicat al món de les indústries culturals amb un pressupost de 4,43 MEUR.

Ampliació:

Situar Girona com a "capital de la bicicleta". Aquest és l'objectiu que hi ha al darrera del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) per al sector econòmic de la bicicleta, que l'Ajuntament de Girona ja ha presentat a unes subvencions europees. El projecte és a quatre anys vista i té un pressupost d'1,9 MEUR (la meitat vindria d'ajudes europees).

La regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, ha destacat que aquest sector té molt de pes a la ciutat tant des del punt de vista turístic, com també professional (hi ha molts equips internacionals que entrenen aquí), i també des d'un punt de vista de la indústria de fabricació de bicicletes i complements. Per això, han redactat un projecte que vol vincular totes les empreses, posar-les en contacte, ajudar-les a internacionalitzar-se, a captar noves inversions i a fomentar la mobilitat sostenible a través d'una xarxa de carrils bici desenvolupada amb tecnologies innovadores i eficients.

Accions concretes

El projecte es concreta amb algunes accions, com és la reforma de l'hotel Inform (l'edifici de la Copa que usen l'associació de veïns i de petanca) per acollir l'oficina que coordinaria el projecte. El 40% del pressupost del PECT pot anar a inversió i, per tant, aquest és el projecte escollit per destinar-hi aquesta partida. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha reconegut que ara aquest edifici està força deteriorat i que la reforma també beneficiarà les entitats que podran continuar fent-lo servir.

Un altre dels projectes que inclou el pla és l'elaboració d'un pla pilot per estudiar formes segures per als ciclistes per circular per les rotondes. L'estudi es farà a la rotonda plaça de Salt (la del Wala) i, si funciona, es pot estendre a la resta de la ciutat.

Per elaborar aquest pla s'han convidat diferents agents, associacions i empreses del món de la bicicleta que al llarg dels mesos de juliol i agost han donat la seva opinió. Plana ha destacat que han comptat amb la col·laboració de més de 40 agents. El projecte es presenta, a més, en col·laboració amb el Consorci de Vies Verdes, Mou-te en Bici, Càritas-Ecosol i els ajuntaments de Vilablareix i Celrà.

Dos PECT presentats

L'alcadessa, Marta Madrenas, ha explicat que el projecte vol "dotar de més múscul" les empreses que treballen en el món de la bicicleta i ha destacat que, juntament amb les indústries culturals, són els dos eixos que han de marcar el desenvolupament econòmic de la ciutat.

Madrenas ha recordat que al juliol van presentar un PECT de 4,43 MEUR per al sector de la cultura i que, entre d'altres, incloïa la reforma d'una planta de l'antic Teatre Modern per ubicar-hi la seu. L'alcaldessa és conscient que serà difícil que la UE ofereix finançament per als dos projectes però, tanmateix, ha avançat que aconsegueixin o no els diners volen tirar endavant les línies que estableixen els dos plans. "Tinguem els diners d'Europa o no pensem tirar endavant els projectes, tot i que haurem d'adaptar els ritmes", ha dit.

El PECT del sector econòmic de la bicicleta es va presentar el dia 5 de setembre a la Generalitat (que és qui tramita aquestes ajudes) mitjançant un decret d'alcaldia. El ple d'aquest vespre ha de ratificar-lo.
 
http://www.aragirona.cat/noticia/2016/09/12/girona-vol-impulsar-el-sector-de-la-bicicleta-i-presenta-un-projecte-per-aconseguir-fons-e

Costa Brava-SANTA COLOMA DE FARNERS.GIRONA-CATALUNYA-1.8-1.7-1.9

 

Evento

Fecha Hora (GMT)* Latitud Longitud Prof
(km)
Int. (***) Máx. Mag Tipo (**) Mag. Localización
ign2016rytx 12/09/2016 11:26:34 41.8449 2.6486 10   1.8 4 SW SANTA COLOMA DE FARNERS.GI

Evento

Fecha Hora (GMT)* Latitud Longitud Prof
(km)
Int. (***) Máx. Mag Tipo (**) Mag. Localización
ign2016rywt 12/09/2016 12:51:29 41.8514 2.6220 11   1.7 4 SW SANTA COLOMA DE FARNERS.GI

Evento

Fecha Hora (GMT)* Latitud Longitud Prof
(km)
Int. (***) Máx. Mag Tipo (**) Mag. Localización
ign2016ryww 12/09/2016 12:55:17 41.8421 2.6545 14   1.9 4 SW SANTA COLOMA DE FARNERS.GI
Foto DetalleFoto Detalle
Foto Detalle

Zwei Tote bei Schiffsunfall auf Main-Donau-Kanal



Publicado el 12 sept. 2016
Auf
dem Main-Donau-Kanal in der Nähe des mittelfränkischen Erlangen ist ein
Kreuzfahrtschiff mit einer Brücke kollidiert. Zwei ungarische
Besatzungsmitglieder kamen ums Leben. An Bord des Schiffes befanden sich
180 Touristen, vielen von ihnen im Rentenalter, sie blieben unverletzt.
Mittlerweile ist die Unfallstelle wieder für den Verkehr freigegeben.…
LESEN SIE MEHR: http://de.euronews.com/2016/09/12/zw

El edil de Urbanismo de Carmena 'traiciona' a Maestre y se va con Iglesias en la batalla de Podemos MADRID

4m4 minutes ago
El edil de Urbanismo de Carmena 'traiciona' a Maestre y se va con Iglesias en la batalla de Podemos Madrid

Wetteränderung für Dienstag und Mittwoch-Möbel von der Terasse nehmen!

16m16 minutes ago
L'SMC informa que el 12/09/2016 08:36 s'ha publicat un Avís per Intensitat de pluja
Tambien mañana (martes y Miércoles!!!). Mejor que pongais las muebles fuega de balcon!!!!
6 retweets 0 likes

L'SMC informa que el 12/09/2016 08:36 s'ha publicat un Avís per Intensitat de pluja

16m16 minutes ago
L'SMC informa que el 12/09/2016 08:36 s'ha publicat un Avís per Intensitat de pluja
Tambien mañana (martes y Miércoles!!!). Mejor que pongais las muebles fuega de balcon!!!!

Nou curs escolar a les comarques gironines amb 120.583 alumnes i 8.361 docents

17m17 minutes ago

La nit de dimecres a dijous la cota de neu arribarà baixar puntualment per sota dels 2000m

6m6 minutes ago
La nit de dimecres a dijous la cota de neu arribarà baixar puntualment per sota dels 2000m

El 16 de setembre s'inaugura a Casa Empordà una exposició dedicada als 25 anys..

11h11 hours ago
El 16 de setembre s'inaugura a Casa Empordà una exposició dedicada als 25 anys de la pel·lícula "L'última frontera"

Mapa de niveles de riesgo de incendio forestal #IIFF previstos.

4h4 hours ago
Mapa de niveles de riesgo de incendio forestal previstos. Península y Baleares 12-07-2016